Westiekasvattajat, Valkoinen länsiylämaanterrieri
Who's

Meta (Instagram)

@whoswesties

Hei!


Olen Vesa Lehtonen ja kasvatan Westejä kennelnimellä WHO´S. Ensimmäinen Valkoinen länsiylämaanterrieri Milla saapui kotiin vuonna 1989 ja sen jälkeen westiet ovat täyttäneet elämämme enemmän tai vähemmän. Rakkaus tähän veikeään terrieriin syttyi saman tien tuon ensimmäisen koiran myötä.


Vuosien varrella olen rodun kautta tavannut paljon rotuamme rakastavia kasvattajia ja ihmisiä ympäri maailmaa. Vuosien varrella tämä rotu on vienyt minut mukanaan ja nykyään toimin myös ulkomuototuomarina sekä pidän trimmaus-seminaareja rodulle ympäri maailmaa, sekä  jonkin verran myös esittämiskursseja näyttelyitä varten.


Tärkeintä minulle rodussa on terveys ja veikeä vekkulimainen luonne. Ne ovat lähtökohdat valittaessa jalostuskoiria ja jalostusyhdistelmiä. Olen ollut onnekas saadessani lainata Suomeen monia vaikuttavia jalostusuroksia ja sitä kautta on ollut mahdollisuus vaikuttaa rakastamiemme valkoisten länsiylämaanterriereiden tilaan Suomessa tänä päivänä.


Julkisuudessa on puhuttu paljon rodun allergiatilanteesta ja kuinka rotu on jalostettu sairaaksi. Taustaksi tälle uutisoinnille on hyvä aina muistaa, että muutamia vuosia sitten rotu oli niin suosittu, että kun Suomesta ei saanut pentua heti halutessaan niin kaikenlaiset tuontipennut olivat suosittuja ja parhaimmillaan Suomeen rekisteröitiin lähes 100 ns. tuontipentua, joille omistajat eivät koskaan ole saaneet virallisia papereita eivätkä myöskään rodulle ominaisia hoito-ohjeita.


Meillä kaikki kulkee koirien ehdoilla. Asuin paikka on maalla, jotta koirilla on tilaa ja mahdollisuus toteuttaa itseään. Koirien hyvinvointi ja terveys ovat ne ohjenuorat, joilla kasvatustyötä voi viedä eteenpäin.


Terveisin


Vesa