Pennun etsijälle

Westiekasvattajat

Valkoinen Länsiylämaanterrieri eli Westie

West Highland White Terrier

Pennun etsijälle


Westien pentuja kysellään paljon sen pienen koon ja kauniin ulkonäön vuoksi. Kyseessä on kuitenkin aktiivinen itsetietoinen terrieri, mikä on syytä pitää mielessä rotua valitessaan joten selvitä millainen rotu on kyseessä. Näille sivuille olemme koonneet tietoa ja lisää  löytyy esim. rotuyhdistyksen ja kasvattajien kotisivuilta. Mieti tarkoin rodun hyvät ja huonot puolet oman elämäntilanteesi kannalta ja onko rotu sinulle sopiva. Jos westie on vielä sittenkin sinun valintasi niin ota rohkeasti yhteyttä listan kasvattajiin pentutilanteen selvittämiseksi. Yhteystiedot löydät kasvattajat sivulta.


Rotuyhdistyksen suositusten mukaan jalostukseen käytettävillä koirilla pitää olla tehtynä silmä- ja polvitarkastus. Koira tulee olla myös palkittu näyttelyssä vähintään kaksi kertaa laatumaininnalla erittäin hyvä tai saada jalostustarkastuksesta hyväksytyn lausunnon. Koiran tulee olla myös fyysisesti ja psyykkisesti terve.Osta koira vain luotettavalta kasvattajalta!


Luotettava kasvattaja kertoo avoimesti koiristaan. Häneltä saat mukaan kirjalliset hoito- ja ruokintaohjeet. Pennut ovat madotettuja, eläinlääkärin tarkastamia ja rekisteröityjä. Kasvattajan luona näet pennut ja pentujen emän. Lisäksi pennuilla on asialliset, siistit ja virikkeelliset olot. Kasvattaja on tarvittaessa tukenasi koko koiran eliniän, vastuu ei lopu siihen kun pennunomistaja poistuu kasvattajan pihasta!

 


Paperittomat koirat


Paperiton westie tai minkä rotuinen koira tahansa on virallisesti sekarotuinen, jonka taakse kätkeytyy usein liian tiheää pennutusta.


Suomessa saa pennuttaa vain joka toisesta juoksusta tai 10 kk välein. Suomen kennelliitto ei rekisteröi tiuhemmassa tahdissä syntyneitä saman koiran pentueita.


Paperiton koira ei myöskään voi osallistua virallisiin näyttelyihin tai kokeisiin. Usein myyjäkään ei ole enää tavoitettavissa samasta numerosta myöhemmin.


Jobbarit


Jobbari on henkilö joka myy muita kuin itse kasvattamiaan pentuja. Usein pennut on tuotu ulkomailta laittomasti. Tällainen pentu voi olla vakavasti sairas ja se voi ilmetä vasta myöhemmin.


Ulkomailta tuotu pentu voi myös levittää vaarallisia tarttuvia sairauksia.Kun menet katsomaan pentuja ja jos huomaat että niitä pidetään huonoissa oloissa, tee siitä ilmoitus eläinsuojeluviranomaiselle. Älä missään nimessä maksa etukäteen varausmaksua pennusta ennen kuin olet nähnyt sen.
Paperittomia koiria, jobattuja koiria yms. myydään usein erilaisilla internetpalstoilla ja sanomalehdissä!


Älä osta koiraa säälistä. Ostamalla koiran epämääräisistä oloista et pelasta rotua vaan tuet systeemiä joka tuottaa pentuja entistä enemmän.